Снимка: Кадър, Нова тв

Жителите на Бобов дол излизат на протест тази сутрин. Хората са недоволни от преминаването на  тежкотоварни камиони, които, натоварени с въглища, минават ежедневно през града и по този начин според местните предизвикват пукнатини по къщите и дупки по пътищата.

Протестът е организиран и заради съмненията на жителите, че в близкия ТЕЦ "Бобов дол" нерегламентирано се изгарят боклуци, което води до замърсяване на въздуха.

“Основните ни притеснения са, че пътят се разбива. Има и много къщи с разбити водопроводи. Този проблем продължава повече от година. Къщите се напукаха, има дупки навсякъде, камионите не слагат брезенти, което допълнително допринася и за замърсяването", коментират протестиращи пред Нова тв. Според тях също така и се шофира много бързо.

"Според мен решението е спиране на камионите, защото те рушат къщите на хората и инфраструктурата. Общината няма пари да асфалтира улиците и да ремонтира канализацията и водопровода, чувстваме се засегнати. Единствената алтернатива е жп транспортът", коментира Елза Величкова, кмет на Бобов дол.

"Протестът ще е мирен, но категорично искаме спиране на камионите", допълват протестиращи.

От ТЕЦ "Бобов дол" са коментирали, че камионите са на мините, а също така отричат да горят отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase