Снимка: Pixabay

Сняг за Коледа няма да има, а по-скоро в дните между празниците. Това съобщи синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева пред БНТ.

"Вятърът, който очакваме днес, ще вдигне мъглите покрай Дунав и там температурите ще се повишат. В останалата част от страната обаче ще има понижение. Ще превали дъжд, в планините сняг, но без значителни количества", добави тя.

Вятърът носи по-чист въздух

Толкова силен вятър колкото вчера, не се очаква, но ще има пориви с над 20 м в секунда, обясни синоптикът.

Синоптикът допълни, че силният вятър от последните дни е помогнал да се сменят въздушните маси и така малко е помогнал за по-чистия въздух.

Времето по Коледа и Нова година

"На 24 декември температурите ще останат малко по-високи от обичайните. През всички дни от самата Коледа ще има преваляния, те ще са слаби, предимно в планините. Там валежите ще са главно от сняг", каза Стойчева.

Доста по-различно ще е времето след Коледа. На 28 и 29 декември ще нахлува голяма порция студен въздух с доста ниски температури, а в резултат на Средиземноморски циклон валежите ще са по-съществени и ще са от сняг. Ще се образува снежна покривка, допълни още Стойчева.
 

Коментари Напиши коментар

13

факт

преди 1 година

Според нормалния православен календар, Рождество Христово се празнува на шести януари. Така е. Даровете са злато, смирна и ливан(тамян).

12

ПроСоТо

преди 1 година

пак ще го напиша:-СПОРЕД МЕН ,има изместване на оста на въртене на Земята.Ето например:-Слънцето ТИЯ дни е на такава височина над хоризонта,на каквато беше през месец Март преди години!/Впрочем,явлението с промяната на оста на въртене на което и да е тяло,е известно..Нарича се "Прецесия"../..За мен е жалко,защото харесвам белоснежните месеци Декември,Януари и Февруари,но..."Като не можем както щем,нека щем както можем"..А такива ИЗПЪЛНЕНИЯ ,като това на откаченото "Тунберг",просто отклоня

11

Синьоптичка

преди 1 година

Снегът за Нова година също отпадна. Закривай (Банско и Боровец)!!!