Снимка: Pixabay
fallback

Очаква се Комисията за енергийно и водно регулиране да реши дали цената на водата в Перник да се повиши с 3% от следващата година, съобщи Bulgaria ON AIR. Тази събота в града беше обявено бедствено положение и то продължава и до днес.

В момента тече обследване на река Струма в частта преди язовир Студена. държавното предприятие "монтажи" преди дни започна полагането на шесткилометрово трасе тръби.

Водната криза, която продължава вече три седмици предизвика недоволство на жителите след въвеждането на воден режим. Преди дни водният режим беше затегнат допълнително след като се оказа, че първоначалният не беше ефективен и не се събираше достатъчен обем вода в язовир Студена.

"Днес оператичната част на кризисния щаб ще има отново заседания в 13:00 ч., където ще обсъдим всички действия дотук какъв ефект са имали и всички мерки, които трябва да бъдат предприети в краткосрочен план през следващите дни", коментира кметът на Преник Станислав Владимиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Щирлиц

преди 4 години

Дясната партия ГЕРБ!?Хаааа-хааа.Много заблуден народ,много нещо.

19

Анонимен

преди 4 години

Когато има дефицит на стоки в пазарното общество, цената се вдига, за да се балансира търсенето и предлагането.Стига с комунистически режими. Хората гласуваха за дясната партия ГЕРБ и искат десни мерки в подкрепа на богатите и олигарсите.Дясната партия ГЕРБ не трябва да използва леви мерки, а десни пазарни мерки - вдигане на цената до равновесие на търсенето и предлагането.Вода ще има, както сега има стоки в магазина. Ще купува, който има пари.

18

Анонимен

преди 4 години

Правилно, като нямат вода, вдигнете й цената. Не стига че веднъж ги ограбихте, обрекохте ги на мизерия и сега ще тръгнат болести, сега им вдигнете цената, щото сте си свършили ама отрличо работата. Ако бяхте в друга държава, всички от ръководството на ВИК щяхте да търкате подовете в затвора вече. Защото това което сте направили и вие и двамата министри е углавно престъпление. Пък ако го бяхте направили на Изток, досега да сте линчувани.

fallback