Още по темата

До сблъсък между полиция и протестиращи се стигна, след като недоволни граждани на Перник излязоха на възлови кръстовища в града, подтикнати от бедственото положение, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Недоволството е предизвикано от липсата на вода в язовир "Студена". Положението е толкова сериозно, че от днес в Перник е в сила бедствено положение.

Протестиращите перничани излязоха на пътя в кв. Изток към София, движението беше затруднено, стигна се до напражение за кратко, тъй като те поискаха да затворят магистралата, полицейското присъствие на мястото е засилено.

Гражданите поискаха и министерски оставки. Междувременно в града, където водата е лукс в последните седмици, заваля дъжд.

По 8 часа вода на ден. Това реши на извънредното си заседание Кризисният щаб в града.

Извънредната ситуация ще е в сила 7 дни, а през това време ще се търсят начини за спряването с водната криза. Минути след като бедственото положение влезе в сила държавното предприатие "Монтажи“ започна работа.

Държавата и местната власт ще работят заедно за справянето с кризата.

А притокът в язовир "Студена“ е близо 4 пъти по- млако от водата, която се черпи, за да захвранва града и близките села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase