Снимка: Helpbook

Общ преглед
Зачестиха случаите на водачите, използващи места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания. Такива сигнали постъпиха и в платформата на Helpbook.info. Въпреки не малката глоба от 200 лв. за паркиране на инвалидно място, проблемът в цялата страна продължава.

Наш потребител от Русе упорито ни праща снимки на заснети автомобили, които необезпокоявано ползват паркомясто пред жилищен блок, което е предназначено единствено на хора, притежаващи синия стикер. Още в началото на месеца е заснет нарушител, който си позволил да остави колата си на паркомястото за няколко дни.

Следващия сигнал е от тази седмица - отново виждаме неправомерно паркиране на обозначеното място за хора с увреждания, този път от водач на друг автомобил.

Не липсват често срещани гледки за нагло паркирани автомобили и в столицата: "На 15 декември около 16.30 ч. се натъкнах на този паркиран изцяло автомобил върху пешеходната пътека на кръстовището на ул. "Незабравка" и алея "Яворов", която е пътека през Борисовата градина". Нашият потребител е заснел регистрационния номер на автомобила, но информация за цвета на колата не може да даде, тъй като очевидно не е почистван от доста време.

Възмутен потребител алармира службите в район "Красна поляна" за поредна кражба на пътен знак, който забранява за навлизане на пътни превозни средства. Знакът изчезнал за втори път, първият бил откраднат с тръбата, а втория път тя била изкривена, за да може да се демонтира табелата.

Друг редовен наш потребител се натъкнал на неприятна гледка в градина Баня "Лозенец". От изпратените снимки се вижда изкъртена и потрошена пейка, която очевидно е била обект на проява на вандализъм. Молбата е да се предприеме ремонтирането или подмяната на съоръжението.

Ако и вие сте убедени, че е крайно време да се предприемат адекватни мерки по проблеми, с които се сблъсквате всеки ден, можете да подадате сигнал онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase