Снимка: Bulgarian Armed Forces
fallback

Курсант спаси живота на жена, пострадала при катастрофа.

Случаят е от 15 декември, когато, пътувайки с личния си автомобил от Сандански към Велико Търново, курсант сержант Иван Станоев от НВУ “Васил Левски“ забелязал, че колата пред него излиза от пътя и се блъска в билборд.

Сержант Станоев спрял и оказал помощ на изпадналата в шок млада жена. Пострадалата била със счупена ръка. Курсантът успял да я обездвижи и се обадил на Бърза помощ.

Той забелязал, че от предния капак на автомобила излиза пушек и помогнал на жената да излезе, минути преди колата да бъде обхваната от пламъци. Веднага след това грабнал пожарогасителя от своя автомобил и започнал да гаси огъня. Сержантът изчакал пристигането на екипа на "Спешна помощ", след което продължил пътуването си.

Постъпката на курсанта станала известна преди ден, след като пострадалата Анастасия Бойчева е изпратила благодарствено писмо до началника на Национален военен университет "Васил Левски" полковник Иван Маламов.

"Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора", се казва в писмото.

Сержант Иван Станоев е на 21 г. Роден е в с. Микрево, община Сандански. В момента е трети курс, обучава се по военна специализация "Мотопехотни войски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ПЕНСИОНЕР

преди 4 години

Прекланям се пред постъпката на тоз младеж бъдещ командир За в бъдеще на такива генерали може да се разчита .Макар и да не сме във война винаги има място за подвиг .

14

jendos

преди 4 години

Браво на младежа !!! Питането е шАфьорката къде точно се е чесала, та е нацелила билборда, че утре може може и нас да нацели в насрешното.

13

човек

преди 4 години

Да си жив и здрав ! Успехи в зимната сесия и в дипломирането!

fallback