Снимка: Булфото, архив
fallback

Инцидент в ДПРАО "Радиана" на територията на АЕЦ "Козлодуй" и в близост до площадка за радиоактивни отпадъци, е отнел живота на работници. Има и ранени.

Загиналите са двама, а други двама са ранени. Те са служители на външна фирма.

На площадка "Радиана" се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България.

Възложител на обекта е Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци", а изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум "Национално хранилище за радиоактивни отпадъци".

Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията, се посочва в съобщението.

От 2017 г., когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на строителния консорциум, включително и контрола на достъп до площадката.

Ръководството на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" изказва искрени съболезнования на близките на загиналите.

Кран е издигал арматура, въжето се е скъсало и арматурата е паднала, което е довело до инцидента. Единият пострадал е с фрактура, другият - с охлузване, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Миткалото

преди 4 години

До преди 4 години инсталациите им бяха разположени в Аляска- за климатични въздействия,поройни дъждове,земетресения,цунами и други.Всичко това им струваше на сащ много скъпо и я закриха - измислиха нови начини чрез самолети и така нататък.

65

Миткалото

преди 4 години

Като съм писал земетресение -(слушай дъще сещай се снахо)

64

Анонимен

преди 4 години

До МиткалотоСАЩ НЕ МОГАТ да предизвикват земетресения! HARM, марм са измислици, с цел да плашат и внушават колко са велики! Ако можеха, щяха да сринат Москва и Пекин!Някои други белички могат да направят, например знаейки траекторията и това, чев този момент не могат да бъдат засечени, смощен електромагнитен импулс да провалят полета на "Фобос - грунт" или както там точно се казваше.

fallback