Снимка: архив, Булфото
fallback

Правим изключително много за пътната безопасност, но не става само с глоби и репресивни мерки. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във връзка със снощната катастрофа в София, при която загина дете, Младенов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде БТА. По думите му водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна. Опасността не е само на пешеходната пътека, тя е преди и след нея, отбеляза министърът.

Oще по темата

Относно информацията за дупка в мантинелата, Маринов коментира, че има много недостатъци по инфраструктурата - някои са вследствие на неправилна планировка, други на човешки действия като кражби. Много често си проправяме път, за ни е по-пряко, отколкото да ни е по-безопасно, посочи той той. Но това са деца, не можем да ги съдим, ние можем да сме по-предпазливи на пътя, добави Маринов.

Вътрешният министър съобщи, че снощи е имало още едно пътнотранспортно произшествие - с 8-годишно дете на жп прелез, близо до Нови Искър. Детето е настанено с травма на главата и на крака в болница.

Младен Маринов призова през есенно-зимния сезон децата да са облечени с по-ярки дрехи и да имат светлоотразители по тях. Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя, това е задача, която не може да реши нито една институция, посочи той. В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност, добави Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

sofeto

преди 4 години

В днешна Германия е успял този който притежава "имот" и е изплатил кредита. Дебелите коли са само за комплексарите, същото е и в БГ!

12

Анонимен

преди 4 години

Никой не е застрахован срещу грешки на пътя.Баща ми ме учеше, дори пластмасов пистолет играчка не насочвай срещу хора!Автомобилът, със скорост, е вид оръжие.Може да убие.Шофирам 37 години, не съм неделен шофьор в България!Карал съм в Европа, напоследък ЮАР. Нямам аксидент. 37 години, но винаги съм нащрек, винаги очаквам най лошото, както ме учеше моят инструктор. Да е жив и здрав!Баща ми, почина.А можеби аз бях роден такъв, ВНИМАТЕЛЕН.

11

Анонимен

преди 4 години

До КольоСветофара не работеше, а използването на пътеката беше реално в наше нарушение, ако пресечем.------Колчо, хубаво са ти платили да вземеш отношение, но пишеш тьпотии бе, мой. Когато светофарът не работи, остава маркировката, тога най-малко си в нарушение. А хои си шибни главата у некой светофар.

fallback