Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Разследват хасковската болница за източване на средства от здравната каса. Прокуратурата е получила сигнал, че в болницата се отчитат стентове, които обаче не са поставяни.

При днешната проверка разследващите откриха 23 медицински изделия, които реално не са били поставени на пациенти. Разследването в хасковската болница е по сигнал на ДАНС. Проверката е започнала в сряда вечерта, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Към момента нито на лекари, нито на пациенти можем да дадем допълнителна информация. Открити са 23 алуминиеви стента със съответни номера. Тепърва ще установяваме дали са били предназначени и изписани на някого, за кого, от кого и другите подробности", обясни говорителят на Районната прокуратура Христина Джисова.

Стентовете са изписани на пациенти и за тях е било платено от Здравната каса, но поради техническа причина, не са могли да бъдат поставени. От болницата са назначили собствена проверка по случая.

"Най-важното нещо е, че може да навреди на имиджа на хасковската кардиология, което не би следвало да се случва, но това ще бъде крайният ефект на цялата работа. Кардиологията е едно много добре работещо отделение", категоричен бе директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

По случая е образувано досъдебно производство за документна измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

До Никк Има 2 обяснения - или безхаберно и некадърно менажиране на болницата в лицето на управата, или съучастие. Но може и санитарите да са виновни или чистачките, как мислиш?

19

Никк

преди 4 години

Много лоша журналистическа практика виждам!Обвиняват се хора на база подозрения! И даже не се обвинява един човек, а цяла КЛИНИКА! wtf!? ТОВА, ПСЕВДОЖУРНАЛИСТИ, Е НЕДОПУСТИМО!!!(учили ли сте нещо въобще във факултета!?)

18

заплатите ниски

преди 4 години

в затворите има остра нужда от лекари - излежаващи присъди!

fallback