Снимка: Булфото архив
fallback

Работникът, пострадал при пожара, избухнал вчера под купола на Пантеона на възрожденците в Русе, е изписан от болницата и е в стабилно състояние. Това съобщи БНТ.

Oще по темата

Пожарът избухна вчера под купола на Пантеона на възрожденците в Русе. Костницата, в която са погребани над 30 български революционери, се ремонтира по проект. Хвръкнала искра е подпалила дървените греди от конструкцията на купола, като при инцидента е пострадал и работник.

Пантеонът на възрожденците в Русе се ремонтира от май месец тази година. При пожара вчера не е нарушено покритие в Пантеона.

Камен Патриков от фирмата изпълнител на ремонтните дейности каза, че в момента се извършват хидроизолационни работи по проекта. За целта е необходима работа с горелка. Имало искра, която е подпалила дървената обшивка на купола.

"Пантеонът на възрожденците е национален паметни-костница и още във времето на неговото строителство, през зимата на 1977 година, неговите конструктивни проблеми възникват. От тогава има доста чести течове. С този проект Пантеонът като цяло се реконструира", обясни проф. Николай Ненов, директор на Историческия музей в Русе.

Благодарение на бързата реакция на хората е предотвратена по-голяма трагедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

РусенецЪ

преди 4 години

Това е прокълната сграда. Построена е на мястото на църква, която е съборена за една нощ, тайно от русенци. Години наред, нито един българин или турчин не се нае да е пазач на сградата. Страх от Бога имаха. Нае се арменец. Нищо не вменявам. Изреждам само факти, които са проверими.

fallback