Снимка: Булфото, архив
fallback

Местната администрация започна акция по събаряне на незаконни постройки в Пловдив.

Полиция и багери влязоха в пловдивската "Арман махала".

Сред определените за бутане има и масивни сгради.

В една от тях се беше барикадирало 6-членно семейство, което отказваше да напусне дома си. След намесата на полицията обаче те напуснаха дома си.

Акцията се провежда, след като за някои от нелегалните обекти години наред общината е водила дела и решението за премахването им е одобрено от съда преди дни.

"Трябва да бъдат съборени четири постройки. Тяхното премахване е обезпечено със заповеди, които са поне на три години. Минали са през всички инстанции, на които са били обжалвани. Общината е спечелила делата. На засегнатите са предложени общински жилища, но те са ги отказали. Не мога да кажа защо не искат да се преместят в тях", посочи Петър Фурнаджиев от община Пловдив пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Пенсионер

преди 4 години

Държавата забогатя, а ние не.Бутат се масивни сгради , а това са пари.Остава да бутнат и небостъргача в София. Колко му е ?

38

Анонимен

преди 4 години

"Трябва да бъдат съборени четири постройки. Тяхното премахване е обезпечено със заповеди, които са поне на три години." ... 3 години чакат, кой чакате беееее .... мачкайдържавата цирк

37

мишо бирочето

преди 4 години

ромулите си живеят в техната държава. избират си премиер от техния нюанс, че и наследник на яшар. плаща им се да дишат и да торят природата, строят си където си поискат, без некакви лелки надзорници по нещо си да чекат съответната сума да дадат едно подписче, бият по нисшите бели касти за щяло и нещяло, роби са им все пак, берат си каквото си намерят. а бе пей сърце. в гатанката се пита, булгярищанчите шо завиждат, шо в цялата си история не са се събирали повече от 50 човека тумба с неква цел ак

fallback