Архив: Булфото
fallback

Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на 14 декември, съобщиха от общината. Стартът по снежните писти ще бъде даден от ски легендата Марио Мат, а кулминация на спортните събития е Световната купа по ски алпийски дисциплини, чийто домакин отново е Банско.

Концесионерът на ски зоната - "Юлен" АД, и Българската федерация по ски са декларирали готовност за сезона и състезанията.

Община Банско също се подготвя за предизвикателствата на зимата и за гостоприемно посрещане на туристи и състезатели. На последното си заседание общинските съветници са приели единодушно решение общината да задели средства от бюджета си във връзка със Световната купа.

На пресконференция за откриване на ски сезона и Световната купа кметът на Банско Иван Кадев е заявил, че туристическият бранш ще продължи да бъде основен за общината и ще може да разчита на нейната подкрепа.

"Ще продължим да надграждаме това, което към момента са постигнали всички управленци на община Банско. Заедно с нашите партньори от туристическия бранш ще правим всичко, което е по силите ни, за да обезпечим един добър и силен туристически сезон", коментира Кадев.

По отношение на наболелия от години въпрос за изграждане на втора кабинкова линия, кметът на Банско отново заяви, че докато ВАС не излезе с решение по казуса, никакви действия не могат да бъдат предприети. Решението на съда ще предопредели и следващите стъпки за решаване на проблема с достъпа на туристите до ски-зоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Todor R

преди 4 години

Пак ще се ходи в любимото Банско, това е сигурно!

9

Ради

преди 4 години

Марио Мат беше мн як скиор! Евала, че са го поканили. Ще си стане купона!!!

8

Деси

преди 4 години

Марио Мат беше мн як скиор! Евала, че са го поканили.

fallback