Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Все още не е ясна причината за смъртта на 17-годишната родилка от Панагюрище Мария Димитрова. Младата майка роди здраво момченце на 27 ноември, но два дни по-късно почина в болницата, припомня Bulgaria ON AIR.
Oще по темата

Семейството ѝ подозира лекарска грешка. Дали това е така обаче ще стане ясно от резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза до две седмици.

Близките на Мария твърдят, че никой не им е обяснил каква е причината за смъртта, а от прокуратурата обясняват, че тя остава неясна докато не станат готови резултатите от експертизата на вещите лица.

От лечебното заведение заявиха, че новороденото е в добро здравословно състояние и близките могат да го вземат. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

До 36

преди 4 години

Но да се върнем на късмета. Имаш операция и независим/естествен процес на кръвосъсирване, водещ до образуване на тромб(и) в оперативния участък. Има заболявания и състояния, при които част от този съсирек може да тръгне по кръвния ток и да достигне до най-малките кръвоносни съдове и да предизвика тромбоемболия. А тя до рязко влошаване състоянието за минути, което ако не се овладее, често е с фатален край. Същото, макар и по-рядко, може да се случи и на напълно здрав пациент. Толкова за късмета.

35

До До 35 / До 32

преди 4 години

Извън контекста, със сигурност има случаи като този, който описваш. Редно е всяка немарливост/злоупотреба/недобронамереност да се докладва, това дали съответната институция ще се задейства или не, е извън нас, но мълчанието и дудненето само в нета, също не са решение.В личен план познавам хора, които не се инвадилизираха тежко и фатално, а до голяма степен се възстановиха, защото се озоваха навреме в болница. Казват, че на Запад, хванат на време инсултът е възстановим на много висок %.Но...

34

До 35 / До 32

преди 4 години

Озовават се на първия час след инсулта в Спешното и какво от това?! Лекарят решава нарочно да пише в ИЗ-то, че близките са извикали линейка ДВА ДНИ след инсулта, а не 10 минути. Макар, че самият болен се е обадил на 112, защото е в състояние. За всеки случай да се застраховат и да не правят нищо. Болният влиза на собствен ход в отделението по Неврология и там вече се парализира след 4 часа без никой да му обърне внимание.

fallback