Снимка: Facebook
fallback

РИОСВ – Перник установи източника на замърсяване на река Струма.

Замърсителят е воден обект - езеро с оранжев цвят и киселинен характер на водите, открит в района над бивш металургичен завод Клон МИР. Проверката започна вчера, по повод получен сигнал за промяна на цвета на река Струма в Перник.

Oще по темата
Веднага след получаването на сигнала експерти от РИОСВ, съвместно с представители на община Перник, са започнали проверки. При обход е открит каналът - под жп линията на гара "Разпределителна", чрез който се вливала ръждиво-кафявата вода в река Струма.

Днес при продължилата проверка с обход от експерти от РИОСВ – Перник, служители от Басейнова дирекция "Западнобеломорски район" Благоевград /БДЗБР/ и община Перник, е открит и самият източник на замърсяване.

По искане на РИОСВ се вземат водни проби от източника на замърсяването за извършване на анализ от специализирана мобилна лаборатория на  Изпълнителна агенция по околна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Гадните *** пизроди са виновни за водната криза! От 50 години бомбата е заложена, нищонеправенето по това време и крадливото управление на росица и сегашния *** Станка *** ,не може да се оправят с десетилетия!! Кражби,кражби..то не беше крепоста Кракра,то не беше 13 мил.лв.за земетресението ,то не бешеводен цикъл! И унищо не отнесе с нея,но ни натресе станк ***! Горко ти Перник!!

14

АнонимеН

преди 4 години

СУПЕР ДОВОЛЕН СЪМ!!!ГЕРБ КМЕТА СЪСИПА ПЕРНИК!!!ГЕРБ КМЕТА НА ВАРНА СЕГА ЩЕ УДЪЛБОЧИ ПРИСТАНИЩЕТО ЗА ДА СЕ ДОКАРВАТ ВЪГЛИЩА ЗА ЧАСТНИЯ ТЕЦ ТАМ И ТАКА ПЛАЖ ВАРНА ЩЕ СТАНЕ НАЙ-МРЪСНИЯ ОТ ВСИЧКИ!!КМЕТА ОТ ГЕРБ НА СОЗОПОЛ РАЗОРА ДЮНИТЕ ПО ПЛАЖА УЖ ПРАВЕЛА ТОЧНО ОБРАТНОТО А БАЛАМИТЕ И СЕ ВЪРЗАХА :DКОЛКОТО И БЕДИ ДА СЕ СТОВАРЯТ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ И НАСЕЛЕНИЕТО И МАЛКО ЩЕ СА САМО ЗАРАДИ ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ЧИСТОТО ЗЛО БОРИСОВ!

13

Анонимен

преди 4 години

До 12Езерото с кървавата вода е още от "народния съд !...какъв ГЕРБ, какви съветници ?

fallback