Снимка: Facebook

19-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик, който се бори с тежко онкологично заболяване, е номиниран за наградите „Даниела Сеизова – в името на живота” в категория "Смело сърце". Те ще бъдат връчени на 5 декември 2019 г., на официална церемония в НДК. Тогава  ще  станат ясни имената на победителите в различните категории , които ще получат  годишните награда на Федерация "Български пациентски форум" - "Даниела Сеизова - В името на живота". Награди ще бъдат раздадени в 12 категории. Освен Георги за приза „Смело сърце“ се борят  бебе Калина от  Варна, която претърпя успешна чернодробна трансплантация,Мариан Георгиев  от Ловеч , който е пациент на хемодиализа , както и учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище , записали аудиокнига за незрящи деца и възрастни, пише „Марица“.

Още по темата

19- годишният Георги Арнаудов от Пазарджик  е диагностициран  преди няколко месеца  със Сарком на Юинг и това преобръща живота му. От месец август борбеният младеж започва химиотерапии. През септември стартира и дарителска кампания за събирането на средства за неговото лечение. Преди  няколко седмици  става ясно, че операция на злокачествения тумор на тазобедрената кост във Франция не може да бъде извършена. В момента Георги Арнаудов отново е в болница за провеждане на осми курс на химиотерапия. До Коледа ще му бъде направена още една. Има назначени общо 9 курса, след което  ще  му бъдат  направени  контролни ЯМР и скенер, за да се разбере какво е състоянието му.  За 20 януари са насрочени и  изследвания  на Георги  в Университетската  клиника в германския град Хайделберг.

Въпреки трудностите, през които преминава, Георги не се разделя с голямата си усмивка. Всичките му приятели се надяват той да спечели наградата „Смело сърце“.

Междувременно благотворителната кампания с цел събиране на пари за лечение на младежа в чужбина продължава. Всечи човек с добро сърце може да помогне, като преведе някаква сума, според възможностите си.

Дарения за терапията се събират в дарителски кутии и в банкова сметка.

Дарителска сметка в лева:

РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG72RZBB91551011086230
BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Георги Йорданов Арнаудов
Гр. Пазарджик

Друга възможност да се включите е чрез множеството благотворителни събития, организирани за младия и винаги позитивен пазарджиклия ТУК и ТУК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase