Снимка: Булфото

Министерският съвет открива процедури за възлагане на концесия за морските плажове "Крайморие" в община Бургас, "Приморско-юг" в община Приморско и "Лозенец" в община Царево.

Целта е обезопасяване на плажовете и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесиите. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като се предлага срокът на концесиите да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение  за морски плаж „Крайморие“ е 47 232 лв. без ДДС, за плаж "Приморско-юг" – 109 747 лв. без ДДС и за плаж "Лозенец" – 141 139 лв. без ДДС. 

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове- обект на концесия, отчитат от Министерския съвет.

Трите морски плажа ще бъдат обезпечени с осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, както и с предоставяне на услуги от обществен интерес.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Явно е скъпо няма далавера.

4

Анонимен

преди 1 година

нема да намерат!

3

Анонимен

преди 1 година

Сега ще застроят с коптори по плажа и всяка есен и пролет ще ровичкат с багери.