Снимка: bTV
fallback

Вероятно забранена за продажба отрова за мишки е използвана в дома на семейството от Кардам, смята Явор Гечев от "Четири лапи". Властите вчера разкриха, че това е основната версия за смъртта на 9-годишния Стефан.

Според Явор Гечев не е единичен случай, а подобен препарат може да убие човек, дори той да не е в пряк досег с него.

"Проблемът е комплексен, дължи се на липсата на контрол при придобиването на такива препарати и употребата им. Всеки човек има достъп до подобни препарати", уточни Гечев пред bTV.

Oще по темата

Експертът обясни, че подобни отровни вещества се продават "под масата" в аптеки и фирми, които се занимават с растителна защита.

"Хора, които са неквалифицирани, сами си приготвят отровите, въпреки че законът е много строг. Масово обаче този проблем се неглижира от институциите, защото винаги жертвата е животно, а когато в животно някак си има едно отношение, че е прекалено скъпо да се разследва", допълни той.

Гечев каза, че са очаквали подобна трагедия да се случи, защото все по-често хора са използвали забранените препарати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

сравнение-2

преди 4 години

Отровите с които се избиват гризачите в складовете не се продават никъде по селскостопанските аптеки.С тях работят хора специално обучени и облечени.Не се разчита гризачите да ги ядат,а отделят токсични газове които те вдишват и от това умират.Информация за тях няма никъде.Дори и за рицина има информация,но за тези отрови-не!От цялата история единственото добро е,че е открита причината,защото след като се върнат оцелелите деца е могло пак да пострадат.Откъде са намерили такава отрова е загадка.

35

сравнение

преди 4 години

Преди 44 години българин вървял по улицата и усетил звук от прелитащо насекомо и болка в крака. Когато отишъл в болницата той попитал дали там имат стършели или оси.Отговорили му,че нямат.След 3 дни умира в болницата,без никой нищо да открие.След 15 дни разбират ,че починалият е дисидент избягал от България и го ексхумират.Тогава намират сачма 1,5 мм куха с отвори и разбират,че е бил отровен.От отровата не еимало и следа вече,но се досещат,че отровата може би е рицин.

34

1111

преди 4 години

Нищо не се казва за доктора поставил инжекция на детето. При толкова починали от лекарски грешки деца , отровата за мишки май е по добър вариант . Жалко за хубавото дете.

fallback