Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Шефът на ВиК-Перник Иван Витанов е уволнен от поста си, съобщи заместник-регионалният министър Николай Нанков. Днес зам.-министърът посети града и се срещна с кмета, след което заяви, че ще има наказани за водната криза, ще има и оставки.

Според Нанков още утре ще стане ясно кой ще бъде назначен за шеф на пернишкото дружество. Очакванията са това да е човек наясно с проблемите в него.

Две денонощия след въвеждането на водния режим в Перник граждани се опитаха да нахлуят днес в сградата на местното ВиК, съобщи Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Перничани решиха да излязат на протест и заедно да попитат кой ще понесе отговорност за създалата се ситуация. Те искат оставката на управителя на ВиК Перник, спешно решаване на проблема и изнасяне на информация на светло.

Протестиращите, нахлули в сградата, бяха спрени от полицаи, но част от тях успяха да влязат и да имат лична среща с Иван Витанов. До конкретно решение не се е стигнало. Той отказва да подаде оставка, докато вината му не се докаже.

Граждани показаха и справка, в която се твърди, че водата в града няма да стигне за повече от два месеца. Причината за това е, че след въвеждането на режима разходът на вода не е намален.

Във високите квартали на града и по високите етажи вода няма по цял ден. Към момента алтернативният вариант за водоснабдяване от язовир "Долна Диканя" е невъзможен, тъй като пробите показват, че там има салмонела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

V

преди 4 години

В България шефа на вик то най често го сменят , прокурора най рядко .Дали ще се оправи държавата ако не се завъртят нещата та да може и герб да отговаря пред закона .

34

Анонимен

преди 4 години

Що бе, какво не е направил както трябва? Защото е проспал пресъхнал язовир, огромни загуби по трасето или че Стомана Перник май е ползвала питейна вода? Или че не си е направил труда да разработи резервен план в случай на продължителна суша? И дали само той е за оставка? И дали е само за оставка или и за съд? Щото то животът с 5 часа вода на ден не е много хубав. Даже е доста смръдлив.

33

Анонимен

преди 4 години

Они у Перник и без това вода не пият

fallback