Снимка: Кадър, bTV
fallback

За сигнал за незаконен път в Рупите алармира bTV. Вече са информирани няколко институции. Пътят е в защитена територия и трябва да свързва минералните извори "Рупите" с археологически разкопки в района.

Екоинспекцията в Благоевград вече е сигнализирала прокуратурата за евентуално престъпление.

"Всички процедури са направени въз основа на невярна информация, подадена на Община Петрич, че там няма защитени местообитания. Получени са разрешения, правени са проверки, но всички стъпват на тази невярна информация. Надяваме се прокуратурата да го установи", каза Андрей Ковачев. По думите му там трябва да има място с алеи, но не е и място за път.

От общината обясниха, че това е черен път. Извършват се законни строителни дейности, като всички процедури са съгласувани със съответните институции. Предвидено е той да бъде асфалтиран.

Местните не искат да има асфалт, тъй като се пресича поляната, която е уникално място и за хората, които имат отношение, се вижда, че има много грубо нарушение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Българска рабоа,да залеем с асфатл навсякъде природата,да я о....рем,за да трупаме кинти от туризъм,и да не ни се калят колите,и обувките.

10

Леля Грета от Сопот

преди 4 години

Път път ама ние асфалт не ядем

9

Анонимен

преди 4 години

щом е посещаемо място по-добре е да има път отколкото да няма.Хората така или иначе ще идват там с колите си,вместо да газят поляната кой където реши е по-добре да се движат по шосе.Само трябва да се внимава някой да не се опита да направи изворите частни,само за себе си,както е прието да се прави в пазарната икономика.

fallback