Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров обяви, че намалява наполовина броя на заместниците си. Така от четирима при предходните администрации, заместник-кметовете на Перник стават двама.

Мярката се предприема, за да се ограничи пилеенето на финансов ресурс. Със спестените средства от заплати на заместник-кметовете ще може да се направи една малка улица в града с подземните комуникации, заяви Владимиров, представяйки новите заместник-кметове.

Oще по темата
На Мирослав Стоицев са поверени ресорите "Строителство" и "Сигурност". Той е възпитаник на столичния Технически университет. Той е бивш директор на "Български пощи" в Перник, бивш заместник-областен управител. Работил е в сферата на строителството и механизацията.

Стефан Кръстев пък ще отговаря за дигитализацията на общината и разработването на европейски проекти. Завършил е специалностите "Туризъм" и "Европейска интеграция" в СУ "Св. Климент Охридски". Живял е и е работил известно време в Англия. Има собствен бизнес в сферата на технологиите и недвижимите имоти.

Владимиров заяви, че кметският екип ще работи за дигитализация на дейността на общинската администрация и предлагане на повече услуги от съвременен тип. Кметът наблегна и върху създаването на по-добри условия за стопанска дейност на територията на общината и използване на възможностите, които дава близостта до София.

Преходът ще бъде плавен и доказали се хора ще заемат ръководни постове, заяви кметът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Умерен оптимист

преди 4 години

Я виж ти!Типично ДЯСНО решение...А "десните" сикаджийски мутри се правеха на улави!

9

Анонимен

преди 4 години

Така се прави. За какво да плащаш на 4'рима по 4000 лева заплата, като можеш да даваш на 2'*** авери по 8000 лева заплата държавни пари и ти пак ще си клатиш краката.

8

гинче

преди 4 години

До лл

fallback