Снимка: Булфото
fallback

Изясняват версиите защо шофьорът на камиона, помел 5-годишно дете в Русе не е спрял след инцидента. Една от предполагаемите причини, по които се работи е, че водачът, завивайки по улицата, не е разбрал какво точно се е случило.

Oще по темата


Момиченцето било оставено при баба си, докато родителите му са на работа. Двете излезли да разходят кучето по улицата пред къщата, когато камионът връхлетял върху тях. Съседи чули виковете за помощ.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи пред БТА, че сигналът за инцидента е постъпил на тел. 112 в 11.32 часа. Камионът блъска и убива на място пресичащото ул. "Бяла черква" петгодишно момиче. Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион "ГАЗ-53" са открити от полицията в централната част на Русе. Той е задържан за 24 часа.

Стилиян Станев - началник на група в сектор "Пътна полиция" в Русе, обясни, че шофьорът е с категория "C" от 1962 година. Има наложени седем предишни наказания, които са за стар период. Нарушенията са за неизползване на обезопасителен колан, за непредставен автомобил на технически преглед и закъсняла регистрация.

Станев обясни, че пробата за алкохол на възрастния шофьор е отрицателна. Камионът се използвал за превоз на вар до строителни обекти. Оказало се, че превозното средство, което е много старо, не е преминало годишен технически преглед.

По този повод е взето отношение от служители на агенцията "Автомобилна администрация". Станев коментира, че разследването ще установи как точно е настъпило произшествието, защо шофьорът не е спрял след инцидента и дали е забелязал детето на пътя.

"Шофьорът е местен. Не мисля, че е карал с превишена скорост заради неравния терен. Поставили сме легнали полицаи, за да ограничим максимално инцидентите", заяви пред Нова тв Светлин Савов, кметски наместник на квартал "Долапите".

"След като разбрахме за инцидента, веднага проверих броят на децата. Установихме, че всички са в клас. След приключване на часовете направихме извънреден инструктаж на учениците, за да им обясним за пореден път как да се движат безопасно”, поясни Румяна Георгиева, директор на ОУ "Христо Смирненски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Сата Н

преди 4 години

Шофьорът по принцип не носи вина ако е сгазил някой при завой и ако не се е качил на тротоара.вина има, когато блъснеш някой с предната броня или при движение назад. Иначе пешеходецът сам си е виновен ако е слязъл на платното и се навре под задните гуми.

19

Анонимен

преди 4 години

Газка натоварена с вар в завой се движи с 10-15 км/ч масимум. Родителите сега да си скубят косите. Ще оставиш ти невръстно дете и куче на изкуфяла бабичка...

18

пенсионер

преди 4 години

Кантонер на 60 год. забравил да спусне бариерата, шофьор на 75 год. не видял пешеходци ...... Какво очаквате скъпи ГЕРБ-аджии ? Вместо да помагате на работещото население ще вкарвате *** в училищата? Ама електорат. Какво да ги правиш?

fallback