Общ преглед

Кметът на Несебър Николай Димитров все пак положи клетва като кмет на града за нов управленски мандат. Той е в ареста по обвинение за търговия с гласове и пристигна в сградата на общинската управа под полицейски конвой.

Освен Димитров с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове са и двама от новоизбраните общински съветници. Те също са под охрана в Несебър.

Още по темата
Николай Димитров бе избран за четвърти мандат за градоначалник още на първия тур на вота.

"Благодаря ви за подкрепата, скоро ще си дойдем", заяви той на излизане от сградата на Общинския съвет в града. Там на мирен протест в негова подкрепа се бяха събрали жители на курортния град.

Димитров благодари на съгражданите си за оказаната подкрепа. След приключването на сесията, той и общинският съветник Петър Тодоров бяха конвоирани до специализиран автомобил на Съдебната охрана, който ще ги върне обратно в ареста в София.

Междувременно Димитров разписа правомощия на досегашния временно изпълняващ длъжността кмет Владимир Борисов, който ще е начело в морската община. Съветниците избраха и техен председател - Румен Кулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар