Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Днешният обзор на пристигналите сигнали в Helpbook.info започваме с бързата реакция от страна на Столична община по повод оплакване от ремонт на тротоар в квартал "Гео Милев", район Слатина.

След предприемане на действия по подмяна на тротоарните плочки нашият потребител се оплака от некачественото изпълнение, въпреки двуседмичната липса на каквато и да било настилка. Според него при новите плочки липсва нивелация и рискът от спъване и травми е в пъти по-голям отколкото при старите плочи.

От Общината получихме писмо, в което ни уведомяват, че всичко това ще бъде предадено на фирмата изпълнител и незабавно ще се предприемат мерки по отстраняване на нередностите.

Получихме и пореден сигнал за паркиран автомобил, който затруднява придвижването на пешеходците и създава предпоставки за инциденти.

Ето какво пише в него: "Въпросният автомобил на 5 ноември беше паркиран на бул. "Христофор Колумб“, пред ресторант Александрия, директно на тротоара. От заведението са поставили ограждаща верига, която да възпрепятства паркирането пред него, а на оставащия тротоар редовно спират автомобили и престояват с часове. По този начин преминаването на пешеходците е силно затруднено, тъй като поради недостатъчната ширина на тротоара хората са принудени да заобикалят паркираните коли като слязат на пътното платно. Т-образното кръстовище е натоварено по всяко време на денонощието и по него преминават тежкотоварни коли и автобуси. Рискът от инцидент е голям. Моля, вземете мерки, например поставянето на колчета или нещо друго адекватно."

В друг сигнал оплакването е относно сметосъбирането в част от район "Обеля". Нашият потребител твърди, че боклукът редовно е събиран избирателно от служителите на почистващата фирма. "В близост до бл. 5 са поставени два контейнера за битови отпадъци. Сметосъбиращата компания изпразва само по един, като оставя отпадъците в другия. Това е предпоставка за развитие на гризачи в околоблоковото пространство", се твърди в сигнала. Има и изпратени снимки.

Проблеми с ежедневното преминаване на автомобили не липсва в ж.к. "Малинова долина". След започване на голям строеж улиците около него редовно са блокирани от бетоновози и други тежки машини. Освен от изключително затрудненото движение, потребителят се оплаква, че фирмата не е поставила никакви отклонителни или предупредителни знаци. Въпросът е такава ли ще остане ситуацията, докато не се изградят и шестте етажа на сградата?

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да предадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ни са знай

преди 4 години

Тези пък, не видяха ли сутринта по телевизията как Г Марков обясни колко е чиста столицата ни сега..............

31

Продължавайте да

преди 4 години

гласувате за ГРОБ-арите, а после не се оплаквайте от мръсотия, нередовен транспорт, некачествени ремонти и презастрояване(след получаване на подкупи от Кметицата)!

30

Анонимен

преди 4 години

Нов мандат със стара кметица! Оставете я да си спомни какво обеща преди два дни! Със сигурност ще ни изненада с други неща, за които въобще не спомена - данък сгради, такса смет!

fallback