fallback

Общ преглед

В Перник и околните села се молят за дъжд. Защото язовир Студена е полупразен и напукан от сушата.

"ВиК" - Перник предлага въвеждане на воден режим от 18 ноември за всички населени места, които се водоснабдяват от язовира. Чешмите ще текат всеки ден само от 16:00 ч. до 22:00 ч. на живеещите в градовете Перник и Батановци и селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

При условие, че няма дъжд, този график е предвиден да остане в сила до април.

Нивото на водоема към 7 ноември е 5,655 млн. куб. м при максимален 25,2 млн. куб.м. Притокът е 29л/сек., разходът е 829 л/сек. Загубите са 80 л/сек. Режим на водата на населените места, снабдяващите се от язовира е бил въвеждан и през 1993г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

ПЕРНИК

преди 4 години

Перник е на Крак , това е близо 120 000 човека . Всички знаем че троловете обвиняват БСП и Новия Кмет за тази Криза .Но основанията на Перничани са свързани с Избора на Главен Прокурор - Защо в Момента няма Прокуратура която да арестува Кмета , Областния Управител и Шефа на ВИК - докато не са избягали в ЮАР като Галеви с Парите откраднати от Държавата и Хората .

68

Паисий

преди 4 години

БСП спечели изборите за кмет в Перник и докара режим на водата!

67

Анонимен

преди 4 години

БСПто са по приказките, сега ще организират кръгли маси, пресконференции, подписки, жалейки, комисии, проекти, програми, планове... Ще похарчат едни милиони за комисии и експертизи. Ще спрат водата, после тихо-мълком парното, накрая и тока. Планово. По проект и програма. Ха честито!

fallback