Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая с починалото 9-годишно дете от село Кардам. Все още не е известна причината за смъртта на детето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите. Токсикологичният анализ не потвърди хранително отравяне. Назначена е съдебно-химическа експертиза.

В случая с починалото 9-годишно момченце от многодетното семейство, разследването, заради липсата на законов текст е за склоняване към самоубийство, уточнява БНТ.

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността.

Според предположенията на лекарите - подобен летален изход е възможен само в две ситуации - при насищане на организма с тежки метали или при остра инфекция.

Продължава да е тежко състоянието на 11-годишната сестра на починалото момче. Детето все още е в интензивното отделение на университетската болница "Св. Марина" във Варна. По-малкото момиченце е добре и е изведено от реанимация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

баба Дена

преди 4 години

Децата са на достатъчна възраст,за да кажат какво са яли всички заедно....не са на по 2 или 3 г.я!?/

72

Анонимен

преди 4 години

Три инжекции Деган - това е всичко, което е получил Стефан от нашето здравеопазване. И... Светъл път в Отвъдното!

71

Сата Н

преди 4 години

Даже без да знам какво е Деган, от едно прочитане на листовката ми стана ясно, че е строго специфичен за определени случаи препарат и въобще не бива да се ползва в извънболнична обстановка. Лекарят, който е слагал такова нещо на пациент без изследвания и без потвърдена диагноза, е чутовен ***. Трябва да го обесят като куче.

fallback