Снимка: БТА
fallback

Какъв е редът за регистрация на фирми от други държави у нас провери БНТ във връзка с трагичния инцидент във Великобритания. Оказа се, че това никак не е трудно. Понякога собственикът дори не идва в страната ни, а ползва упълномощени лица. Навярно случаят с ирландската фирма "Утрешни движения днес", която е собственик на камиона в Есекс, е точно такъв.

Oще по темата
 

Адвокат Панайот Панайотов коментира: "Абсолютно всичко може да стане по пълномощия. Тя може да не знае къде е България на картата. Тя може да се свърже с адвокатска кантора, може да ги подпише и в някакво дипломатическо представителство наше. Всичко може да стане онлайн. При регистрацията на фирмата се изисква единствено управителят да представи нотариално заверено съгласие."

България е популярна в Европа със своето либерално законодателство при регистрацията на фирми, а правилата са еднакви за българи и чужденци.

Страната ни привлича чуждестранните фирми и с най-ниския корпоративен данък в Европа. Регистрацията на дейност отнема само няколко дни, а необходимият капитал е 1 евро.

На адреса, на който е регистрирана ирландската фирма във Варна, има и други фирми. Една от тях също се занимава с транспортна и логистична дейност и е собственост на чужд гражданин.

Според адвокат Панайотов, това е масова практика и се прави с цел дружествата да имат адрес за кореспонденция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

ХАХААХХАХААХАХААХААХХАХАААХАХААААААААААААААААА........................

26

Стар набор

преди 4 години

Значи разбирам, че България е ОФШОРНА страна, като Люксембург, Кипър, и др. В това няма мищо лошо.

25

Анонимен

преди 4 години

До SHEFAВсеки може да мине ГТП на всяко място в ЕС, ако не знаеш. Номерът е, че у нас можеш само по документи, затова карат само таралясници.В ЕС номера не минава, там прегледите са истински, ама регистрират фирми у нас заради ниските данъци и си преглеждат камионите там.

fallback