Снимка: архив, БулФото
fallback

"Български пощи" ще извършват разпространение и продажба на печатни издания в страната.

Това реши правителството на редовно заседание днес. Действия за това ще предприеме транспортният министър Росен Желязков, който трябва да инициира и законодателни промени, ако е необходимо.

Oще по темата

"Български пощи" ЕАД е еднолично търговско дружество със сто процента държавно участие в капитала.

Дружеството разполага с необходимата инфраструктурна мрежа и човешки ресурси. По този начин ще се осигури ефективното разпространение на печатни издания в цялата страна. Това дава възможност за диверсификацията на разпространението, без да се ограничава конкуренцията, посочват от правителствената пресслужба.

По-рано премиерът Бойко Борисов анонсира промяната с думите, че тя е в подкрепа на свободата на словото - "да не оставяме частници да правят разпространение".

Така според него държавата ще гарантира, че "всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

И не ги и пипахме

преди 4 години

До И на нас ни се случиСградата е толкова топла, че цяла зима можеш да не пускаш парно, стига съседите около теб да го правят. С пет климатика, апартамента е многостаен, нямаш никакви грижи и сметки за сградна инсталация от 150 лв. за сезон и още за ток по 100-120 лв. на месец. Тия 5 сантиметра въздух са идеална изолация, вестниците не ни стана ясно с каква цел са ги слагали. Вероятно са само около дограмите.

25

И на нас ни се случи

преди 4 години

До АзПри смяна на дограма на ЕПК от 1967 г. Между перфектните каменни облицовки и бетона има едни пет сантиметра и вътре - вестници! Ама много и всякакви. Нещо като да отвориш Хеопсовата пирамида.Това са имали, с това са отополявали. Каменната облицовка не е мръднала за 50 години.

24

Анонимен

преди 4 години

ДОДори бабитеЧе за какво с9а ви на вас вестници. Можете ли да четете или сте като самуибловите войници - един на стоте може.

fallback