Снимка: Pixabay
fallback

Мечка слезе до първите къщи в град Сопот и стресна местните жители. Тя разби десетки кошери и нанесе поражения на земеделски производители в Карлово. Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на мечката.

Мечката се появила в най-горния квартал на Сопот, а къщите са близо до боровата гора.

За първи път животното е забелязано преди 10 дни да минава през ограждения в близост до лифт Сопот, за да стигне до кошери с мед.

От Горската служба в Карлово казаха пред Нова тв, че най-вероятно мечката не е само една, защото има жалби за нанесени щети и във вилна зона в града.

"Притеснява ме фактът, че всеки ден идват жалби и смятам да предложа мечката за отстрел. Процедурата не е толкова бърза, но няма какво друго да направим, защото хората вече се плашат", каза директорът на горската служба в Карлово Златю Кличев.

Преди две години, отново в Сопот, малко мече слезе от гората и необезспокоявано се разходи из детска площадка в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

бай вълчо от хисарa

преди 4 години

Значи аз позвъних на мой приятел от Сопот който ми каза,че няма такова животно.Има хранилки,има кошери има насаждения с картофи и царевица.Няма безалкохолни , алкохолни и каквито и да са лакомствата на животното/животните/А , бе рахат локум не сакат ли?Имам хисарско мерло и ако требе да го добрувам за насъщното на мечкта/ите.Иначе без мезе / мед, сирене или щото имам нема проблем. Само и само без барут.А бре, що нашия премиер не вземе отношение по проблема?

26

Щерю

преди 4 години

Очевидци от Сопот още разправят, че мечката носела блутут слушалки и слушала песента на НЛО - "Мецо яж си ти ушите, хайде чао, от пчелите"...

25

още едно

преди 4 години

доказателство, че са-потненци са мозъчно увредени!Диви, лесно-манипулируеми, недалновидни и зли!

fallback