Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Недвижими имоти по Южното Черноморие на изключително атрактивни цени, продава на търг Националната агенция за приходите в Бургас. Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване на просрочени задължения към републиканския бюджет.

Собствениците на 10 апартамента в Ахелой, курортите "Слънчев бряг" и "Елените", Несебър и Свети влас, ще се разделят с тях . Цените за квадратен метър са твърде ниски за свободния пазар.

"Тук в най-големият ни черноморски курорт и в централната му част продаваме апартаменти на изключително атрактивни цени като за кв. метър цените варират между 400-600 лв. на кв.м. 42 квадрата апартамент е с цена обявен от 18 000 лв.

След първия търг , на който не са се явили купувачи, цените падат на 75%. При трета тръжна процедура имотът може да се закупи на половин цена", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на НАП - Бургас Христо Узунов.

НАП Бургас е поставила под постоянно наблюдение близо 1300 фирми, всяка от които със задължения от над 50 000 лева.

Междувременно стана ясно, че Спецпрокуратурата и  ГДБОП провеждат акция в Несебър, съобщава Нова тв. Претърсват се домови е офици на хора свързани с местната власт.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Скептик

преди 4 години

Само за Бургаско ли се отнася. Очакваме разширение на тази акция. Нормален човек не може да си обясни как се издържат собственици на десетки хиляди "луксозни" имоти, които не си плащат задълженията.

39

Без име

преди 4 години

Всичко над 1000лв на квадрат е безмислено.

38

Анонимен

преди 4 години

поне не показвайте такива статии да плашите бизнеса , така всеки като знае че трябва да инвестира с кредити и после държавата да му вземе всичко пък заради данъци едва ли ще се намерят инвеститори за в бъдеще

fallback