Снимка: архив, Булфото
fallback

След ужасяващия случай със забравената 6 часа в скенера жена в болницата в Павликени, Районната здравна каса във Велико Търново влиза на проверка в болничното заведение.

70-годишната пациентка била завързана и зарязана на 7 октомври, разказа дъщеря й пред Нова телевизия.
Жената е била приета с белодробно заболяване. Състоянието й не се подобрявало и я изпратили на скенер. Именно там жената била забравена от лаборантката на повдигнатото легло на томограва, от което не можела да слезе.

Персоналът на отделението си тръгнал към 15 часа и заключил помещението.

Oще по темата

Дежурната сестра установила, че пациентката липсва и започнали да я търсят. Проверили районът около болницата, питали и в близките магазини, но от жената нямало и следа, пише "24 часа".

От болницата се свързали с близките й, за да ги питат да не се е прибрала у дома. Обадили се и на органите на реда.

Дъщерята на жената я търсили в домовете на приятели, стигнали дори до гробищата. След 18 часа дежурната рентгенова лаборантка, повикана по спешност, я открила в апарата. Той не е бил включен и затова жената не била подложена на опасно облъчване, обясни управителката д-р Ренета Кръстева.

"На следващата сутрин поисках писмени обяснения от всички, които са били по график на работа. Виновната рентгенова лаборантка Камелия Кръстева ще бъде наказана със забележка и ще бъде лишена от допълнително материално стимулиране за няколко месеца. Консултирах се с адвокат, ако я уволня, ще ме осъди за обезщетение", обясни още д-р Кръстева.

Разсеяната лаборантка е изпратена принудително в отпуск. За да няма подобни инциденти, изследваните на скенер в Павликени ще получават вече звънец, с който да сигнализират при проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

обикновен човек

преди 4 години

да ви и статията,ами то навсякъде където правят магнитен резонанс,преди да започне процедурата дават на пациента един бутон свързан с тънъка пластмасова тръбичка подобна на тези за кръвопреливане,и ти обясняват в случай на някакъв проблем,например неразположение или нещо подобно да сигнализира пациента на медиците,вътре в самото помещение няма персонал и да викаш,няма кой да те чуе,системата е със сгъстен въздух,тъй като не се допускат метални предмети в зоната на облъчване,какви звънци

56

Щерю

преди 4 години

Боже, Боже, и това доживяхме да чуем...

55

Анонимен

преди 4 години

Сега като открият, че томографът е втора ръка, неработещ и невключван, ще стане малко неудобно как точно са взимали пари за изследванията.

fallback