Снимка: pexels.com
fallback

Над половин милион българи се очаква да тръгнат на път за коледните и новогодишните празници. Около 140 000 от тях ще ги посрещнат извън България, сочи статистиката на Института за анализи и оценки в туризма.

Броят на пътуващите извън граница се увеличава всяка година, съобщава Нова тв. Предпочитаните дестинации са съседните страни като Гърция, Сърбия и Македония. Не са малко и българите, които ще посрещат празниците и в по-далечни страни, като Германия, Италия и Испания - държави, в които има големи български диаспори.

За средата на октомври голяма част от българите са планували празниците си и са направили резервации. Статистиката сочи, че обикновено избират хотели с 4 и 5 звезди. Цените на пакетите тази година, са с около 11-12% по-високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ром"с

преди 4 години

Като цяло нашите започнаха да се изнасят по празници и почивки в съседните страни.Това е добре-значи започва да се възражда средна класа у нас,а то че някои не могат по една или друга причина да почиват или празнуват в съседните държави,това си е техен въпрос и да го решават и да злобееят(типична бг черта).Преди две-три години бях в Халкидики на почивка -края на август и колите през една бяха наши ,повечето от София(80%),Благоевград(10%) и останалите от Русе,Бургас!,Варна... и една от Враца

15

!?!

преди 4 години

До ЕлемагТия IT,дето доработват ишлемето на софтуера на запада за жълти стотинки,много ги величаете нещо.Аутосорсинга по моловете на Цариградско също!!А тебе боли ли те aнуcът, че те искарват достатъчно пари да си платят сметките за месеца и да не правят дълбоко гърло като теб? Като почнеш да си гледаш собствената паница може и ти да отидеш на почивка по празниците паляко. Иначе всичко друго дето си написал има някакъв смисъл.

14

човек

преди 4 години

До: Елемаг (номер 17)И то не всички софиянци пътуват. Само някои.А относно Видин, тук се споменават съседните държави, като Сърбия.И майка ми е родом от видинския край, селото на баба и дядо ми е на минути път от сръбската граница, а Зайчар е по-близо отколкото Видин.Българи оттам масово отскачат до Зайчар на пазар или на кулинарен туризъм, посрещат и Нова Година там - евтино излиза.А от Видин по моста се ходи до Калафат. Таксата разбрах че е висока обаче а няма удобен влак.

fallback