fallback

Пореден протест на медицински работници се състоя във Варна. Медицински сестри, пациенти и работници от други сектори събраха над хиляда подписа под искането си да увеличат заплатите и да се подобрят условията на работа в сферата на здравеопазването.

Протестиращите се обявиха и за премахване на търговските дружества в сектора във Варна. Инициативата започна миналата неделя, а днес за втори път се събираха подписи в центъра на града, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри от Варна настояват общините да имат възможност да дофинансират заплатите, а Колективния трудов договор да обхване всички лечебни заведения.

Според тях има и огромен проблем с липсата на персонал във всички лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Факт

преди 4 години

Е че пак обещават от бюджета двойно увеличение за учителите и ще го дадат... добре НО само те ли ядат и имат семейства ами другите да ядат ряпа така ли. Кога се разболее някой къде отива за добро или лошо питам къде... Някои пишат за лошото отношение вярно е така е НО с тия мизерни заплати всичко качествено бяга навън разберете че и по зле ще става.

17

Анонимен

преди 4 години

17 По света мед. сестри няма нито в училище, нито в градините, нито в яслите. Но за разлика от България има истинска спешна помощ. Децата се гледат от квалифицирани педагози, а при нужда идва хеликоптер за минути. Какво като има сестра в училището, детенцето със сърдечен пристъп дори и след идването на разпадащата се линейка си отиде. Моделът е толкова остарял, че и още 10 000 сестри да има, какво от това.

16

😀&#1

преди 4 години

Дано да няма някои сестри от инфекциозното във Варна, че каквито чудесии и некадърност видях там, като взема една гьостерица.

fallback