Снимка: Булфото, архив
fallback

Двамата работници, които пострадаха при инцидент в ТЕЦ "Марица Изток" 1 остават в тежко състояние. Те са настанени в Университетската болница в Стара Загора.

Oще по темата
Единият от тях, който е с мозъчно сътресение, е претърпял черепно-мозъчна операция. Вторият пострадал работник, на 42 години, е в кома, на изкуствено дишане с тежка интоксикация, съобщи Bulgaria ON AIR.

Инцидентът стана около 16.30 ч. на 30 септември. Работниците е трябвало да почистят шахта на станцията за битови отпадни води на територията на централата.

При отварянето на шахтата единият мъж е вдишал токсични газове и е паднал в нея. Вторият работник се е опитал да го извади, но и на него му прилошало. От ТЕЦ-а потвърдиха за инцидента.

Ръководството на "ЕЙ И ЕС България" следи изключително внимателно състоянието на двамата пострадали и е готово да предприеме всички необходими действия за осигуряване на тяхното лечение", пише в становището на ТЕЦ-а.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на средна телесна повреда.

Причините за злополуката се изясняват от представители на Инспекцията по труда и на полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Стар набор

преди 4 години

Камелия, не пишете ЕЙ И ЕС, а AES за да ви разберем. Фирмените имена навсякъде по света се пишат в ОРИГИНАЛ. AES като американска компания би следвало да работи по лозунга SAFETY FIRST.Инциденти стават навсякъде по света, дано пострадалите мъже се възстановят.А тези токсични отпадъчни води къде се вливат ? В пречиствателна станция или отиват направо в някой язовир ?

6

Българка

преди 4 години

До ЖоНякой с 5-6-7000 лв. мес. заплата от шефовете би трябвало да знае, че трябва да са осигурили газовия анализатор, не да нареждат на работниците да влизат в шахтата без предпазни средства! Ама колко струва човешкия живот!? Като гледах как "санират" едни момчета по чехли и джапанки без каски и въжета по високите етажи...........

5

Rocky

преди 4 години

Е как не се научиха като чистят шахти да изискват противогази.

fallback