Снимка: архив, Булфото
fallback


Автомобилите с неизправни газови уредби са като движещи се бомби със закъснител на пътя, казват пред Нова тв експерти от бранша. Те предупреждават, че без бързи промени в закона, инциденти като този с взривената кола на бензиностанция в Добрич, ще продължат. При взрива на газовата бутилка преди дни загина жена, а друга беше ранена.

От асоциацията на автогаз сервизите настояват срокът за регистрация на газови уредби на автомобили да се намали максимално.

А шофьорите да са длъжни да информират КАТ до месец след монтирането й.

Една газова бутилка има между 5 и 7 години срок на годност, обясни Александър Бъчваров, собственик на автосервиз. Той не съветва шофьорите да купуват втора ръка от интернет.

"Много е важен техническият преглед. Да се преглеждат обстойно нещата- дали има изпускане и течове от редуктора, дали съединенията, през които минава газта са в достатъчно добро състояние. Бутилките трябва да се сменят периодично", обясни Александър Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Българ

преди 4 години

Пълна забрана на тия бомби в колите. Нямат място в Европа такива неща!

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 7 колко мераклии сега доволно потриват ръце да искарат повече пари от празният джаб на българина. Пак ще се облажи некой депутат като този дето измисли да си купуват ловците скоби за пушките. Това е за съжаление България - лобизъм и пари.

14

Анонимен

преди 4 години

Като са бомби, защо не ги забранят за таксита, бусове, че даже има и градски автобуси- на газ? Градската газификация, дали е безопасна? Гледам там минаха 5годинки, а някой тръби стоят и ръждясват покрай цокъла на сградите. Да копаят и да сменят на всеки 5 години? Нека който има време да провери колко взривени бутилки има, аз съм сигурен, че всички са от немърливост и незнание,а не от старост на бутилката.

fallback