Архив: Булфото

Близо 300 камери ще следят трафика на 30 натоварени кръстовища в Русе, съобщиха от общинската управа в града.

Високотехнологичните устройства притежават множество аналитични функции, които позволяват в реално време да се получават данни за натовареността на движението и за възникнали инциденти. Ще могат да разпознават и регистрационните номера на преминаващите автомобили, като при нужда данните ще бъдат използвани от оперативния център на областната полицейска дирекция.

Камерите ще бъдат с висока резолюция и с възможност за оптично увеличение. Те са оборудвани с инфрачервени подцветки, което им позволява да работят ефективно при всякакви условия. Петдесет от тях ще бъдат управляеми и ще могат се завъртат на 360 градуса от операторите.

Стойността на инвестицията е 1 700 000 лева, като новоизградената мрежа за видеонаблюдение ще е съвместима със съществуващата. Поставянето на камерите е по европроект "Интегрирана система за градски транспорт", допълва БТА.

Коментари Напиши коментар

4

.

преди 1 година

В Русе ЗЗДвП е с работно време. Прилага се от 8:00 до 17:00. След 17:00 по улиците е мор. Всеки паркира, спира, изпреварва както и където си поиска. Сякаш се намираш в Бенин или Ангола. Полицията, общината и всички, чието задължение е да се намесят тогава "не са в работно време".

3

Анонимен

преди 1 година

Натоварено кръстовище в Русии? Хахаха
Това беше смешно

2

(-_-)

преди 1 година

5600 кинта на камера.. Какви са тия камери бе!? И труд за монтаж, и кабели и какво ли не пак няма да ги докараш максимум до 500-600 лева.. Ейй ненакрали се гaдовете!