Кадър: Нова
fallback

Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза цистерна, остава без дом.

След направен оглед експерти от общината констатираха, че сградата е потенциално опасна, защото са разрушени основни носещи стени. Хората все още са в шок и не знаят как ще се справят с проблема.

Oще по темата

„Инцидентът стана към 07:30 ч. Чухме страшен удар. Аз спях на долния етаж и изведнъж купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах. Уплашихме се като разбрахме, че става въпрос за цистерна”, разказа една от потърпевшите пред Нова.

По време на инцидента е пострадал и пешеходец, който е вървял по тротоара. Цистерната е превозвала перилни препарати.

„Разговарях с директора на пожарна безопасност. Очакваме до края на деня да бъде предоставен временен фургон, в който семейството да се настани. Ще внеса и предложение семейството да получи еднократна помощ”, заяви кметът на Община Борован Десислава Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

къде е застраховател

преди 4 години

Този камион собственик има ли? А застраховка? Как е допуснат на териториятна на БГ без застраховка? А винетка платил ли е?А сега застрахователя да настани семейството в хотел или квартира по техен избор, да им назначи психолози да им облекчават стреса, да започва да строи нова къща и да я мебелира. А камиона, товарът му и шофьорът да стоят по паркинги и затвори като обезпечение за как всичко гореописано се случва достатъчно енергично. Пффф. УЖАСССС...

17

kirasirrav

преди 4 години

инфраструктура, магистрали... и тирове си минават през селца и градове кесим

16

Анонимен

преди 4 години

ако в Румъния не дадете път на пешеходна пътека ще ви забранят да карате няколко месеца там...тук блъскаш човек, срутваш къща и си се прибираш.

fallback