Архив: Булфото

През изминалия уикенд постъпиха множество сигнали в платформата на Helpbook.info за различни нередности в страната. Един от тях се откроява с потресаваща безхаберност от страна на медицински лица в Русе. Погрешна диагноза, поредица от лекарски грешки в лечението или липса на професионализъм - оставяме на вас да прецените.

Нашият потребител преди година се преместил да живее в красивия Русе с надеждата за по-спокоен живот, но неочаквано получил здравословни проблеми. След консултация с няколко лекари му е предложена операция и болнично лечение на ингвинална херния. Според думите му авторът на сигнала влязъл с два крака в лечебното заведение, а излязъл в инвалидна количка. Клиничната пътека, която била седем дни, била ползвана едва за двудневен престой, а пациентът е трябвало да заплати не малка сума за хирургично платно, което е трябвало да му се сложи. След изписването последвали нечовешки болки, отново обикаляне по доктори, вдигане на рамене и абсолютна безнадежност. Месеци по-късно пациентът се допитал до софийски лекари, които установили, че платното не е поставено по стандартите и изцяло е пречило на организма да функционира правилно. Всички подробности по случая може да прочетете в платформата на Helpbook.info.

Друг наш потребител отправя оплакване към Столична община относно проблемите на улицата, където живее: "Възмутен съм от разхвърлените стари автомобилни гуми в района ни. Някои от новодомците ги поставят с цел да си запазят паркомясто, даже се държат и арогантно, като че ли улицата е тяхна. Други са купили скоби и ги заключват и заминават по родните си места, а и без това паркоместа са малко. Означава ли това, че и аз мога да взема 2 стари гуми и да си запазя място, например пред входа на общината? Още един проблем - точно в средата на кръстовището шахтата на “VIVACOM” е счупена и все още е късмет, че някой не счупил крак? Моля да вземете мерки. Благодаря!“

В сигналите е засегната и темата за нарушаване на закона за тютюнопушенето. Авторът на писмото, изпратено до нас, описва как в късните съботни часове е посетил известно заведение в Кюстендил. Изненадата му е била крайно неприятна, тъй като посетителите масово и необезпокоявано пушели в закритото помещение, а вентилационната ситема изобщо не била включена.

Завършваме днешния обзор със сигнал за заградено пространство на новострояща се сграда: "От платното за движение до оградата има около 50 см. Това е недопустимо! В момента пешеходците вървят по пътя и е въпрос на време да се случи ПТП. Допълнително камионите, които влизат във въпросното оградено място, много често спират пред входа, направо на платното за движение, и така пречат на движението и създават задръствания“, допълва нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase