Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От 16 до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства.

По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете.

Санкцията за подобно нарушение е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Литературен критик

преди 4 години

В коя чалготека измислихте заглавието?

21

Наблюдател

преди 4 години

Говорете с таблети, хайката не ви лови.

20

Анонимен

преди 4 години

"Спират ме и докато спра аз пускам телфона да падне под седалката без да си местя ръката. И кво праим ся?"Пишат. Глоба с фиш не може да се обжалва. Плащаш. Няма и на кой да се оплачеш...Не ти го пиша да се ядосваш, просто такава е реалността. На мен за други глупости са ми писали глоба с фиш от 20 или 30 лева беше. Заядох се, защото не бях в нарушение. Останах си с заяждането. Оказа се, че те така могат да си пишат колкото и каквото си поискат, няма процедура за отменяне.

fallback