Снимка: Булфото, архив
fallback

Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за строителство и управление на "Център за рехабилитация и отдих" в село Шипково, съобщи кметът Донка Михайлова.

Предвижда се договорът с бъдещия инвеститор да е за срок от 32 години, с опция за удължаване с още до 10 години. Прогнозната стойност на инвестицията е малко над 20 милиона лева, съобщава БТА.

Михайлова поясни, че държавата е предоставила преди няколко години на Община Троян намиращите се в окаяно състояние минерална баня и минералния басейн в Шипково. Общината обаче не е успяла да намери средства за рехабилитацията им.

"Цялостното обновяване на тази база не е по силите на общинския бюджет. Нашата амбиция е да намерим партньор, с който заедно да възстановим дейността на старата баня, да обновим изцяло най-стария традиционен басейн с минерална вода и да бъдат изградени места за отдих", добави кметът.

Тя уточни, че концесията ще бъде обявена до края на годината, а за първите три години от договора инвеститорът трябва да вложи в базата близо 3 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

До tttТака работи икономиката при капитализма - може би не си го разбрал все още и чакаш "да вдигнат заплатите" ...

9

ttt

преди 4 години

Нали знаете, че този инвеститор ще иска да печели, тоест входа няма да е безплатен.

8

Анонимен

преди 4 години

Скоро не съм ходил в Шипково, но преди 5 години нещата не изглеждаха никак добре. Банята беше спряла да работи, кръчмире затворени, басейна затеорен, повечето бази изоставени и неработещи. Дано да пптръгант нещата, защото това е един от най-старите български курорти.

fallback