Снимка: Bulgaria ON AIR

Въпреки, че родителите в сливенското село Сотиря заплашиха, че няма да пуснат децата си на училище, ако не се засили полицейския контрол в района, първи учебен ден все пак ще има, съобщава "Дарик".

Заканата беше предизвикана от трагичната смърт на 7-годишната Никол, както и последвалото блудство с 8-годишно момиче.

Още по темата

Местните също така настояват да няма съкратено производство и намаляване на присъдите, когато става дума за тежки престъпления. По думите на кмета Димчо Георгиев, общият брой на подписалите я е над 10 хил. души, а на 18 септември предстои петицията да бъде внесена и в Народното събрание.

Очаква се близо 60 да са първокласниците тази година в ОУ "Паисий Хилендарски" в Сотиря, а общият брой на учениците е 420. Учебният процес ще започне нормално там, каза директорът на училището Жени Георгиева.

По думите й, първи учебен ден ще има. "Родителите са абсолютно спокойни, защото знаят, че при нас е най-сигурното място в цялото село. Изградили сме такива близки връзки със семействата, които ни вярват, така че ние сме сигурни, че няма да се стигни до никакви проваляния на първия учебен ден, както и протести."

Според Георгиева, вече е осигурено засилено полицейско присъствие, каквото беше искането и на протестиращите родители, които заплашиха, че ако не се увеличи нивото на сигурност, те няма да пуснат децата си на училище. Общината работи и по инсталирането на видеонаблюдение.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase