Снимка: BBC
fallback

Ние знаем за миналото на Даниел Хъл. Всеки човек има минало, но когато той е приел да бъде евангелист, явно се е променил и покаял, заяви един от жителите на сливенския квартал „Надежда” – Николай Демирев, в коментар по случая със съдения за педофилия във Великобритания Даниел Хъл.

Даниел Хъл се е спасил от правосъдието на Острова, но бе открит в кв. „Надежда” от разследващ журналист на BBC. От четвъртък сутринта Хъл е в ареста на сливенската полиция.

Oще по темата

Той е задържан за 24 часа, по подозрение, че е извършил сексуални престъпления и в Сливен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

„Живял съм с него 3 години, живея още с него. Служител съм в неговата църква. Искам да подчертая, че той не контактува само с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя", каза Демирев.

По думите му Хъл е помагал на много възрастни хора – през зимата им давал дърва и печки.

„Ние знаем откъде идват парите му. Той снима клипове със социално слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората според нуждите им”, каза още Демирев.

Той подчерта, че в квартала, в който живеят над 30 000 души, досега няма никакви оплаквания от пастора.

„Аз също имам дъщеря на 12 години. Тя посещава неговото младежко събиране. Имайте предвид, че Хъл прави това, което българските учители в Сливен не правят – деца, които не могат да си кажат името на български, говорят на английски", обясни Демирев пред Нова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Слънчарски

преди 4 години

Еми не знам, може и наистина да е спрял да върши... ъх това което е вършил. Но ако беше така, според мен нямаше да стои сред деца, отново. Примерно един наркоман, когато се отказва от дрогата, не отива да гледа как други се дрогират. Все пак най-вероятно ще се изкуши. А това, че снима клипове със соц. слаби и ги праща на спонсори, още повече намирисва. Като нищо да снима невръстни деца голи (а може и други неща) и да ги праща на други педофили и така да плаща.

17

Анонимен

преди 4 години

Вместо ЕС и Великобритания да дава акъл на Източна Европа как ние трябва да сме толерантни и да си отворим границите, нека да изчакаме първо 100 години и да видим как ще се развият нещата във Великобритания, Франция и Германия. Нека да видим дали социалният експеримент с вносът на араби и африканци ще има щастлив или нещастен край. И след това да вземем решение дали българите да сме толерантни или не. Да работим не с утопични теории, а с практически опит.

16

Анонимен

преди 4 години

До englishmaninbgА защо не си представиш, че грешиш? Радикалният мултикултурализъм е една теория. Една утопия. Като imagine на Джон Ленън. Истината е друга. Където има допир на културите има войни и кръвопролития. Ирландия: католици и протестантиЮгославия: християни и мюсюлманиУкрайна: руски и украински езикКаталония: испански и каталонски езикСирия: шиити и сунитиИ Западна Европа сега с тази масова миграция става като бомба с часовников механизъм която в един момент може да избухне.

fallback