Снимка: архив "Булфото"
fallback

38 незаконни постройки се събарят в ромската махала „Максуда“ във Варна, съобщава Агенция "Фокус".

Oще по темата

Ромите от Войводиново заведоха 59 дела заради домовете си

Сред жителите на махалата няма напрежение. Повечето от обитателите на незаконните постройки са били предупредени за готвеното събаряне. Голяма част от ромите са намерили къде да живеят, коментираха от кметството в морския град.

Само за един човек с увреждания е предвидено да бъде настанен в СУПЦ – Варна. Плановете на общината са да се съборят още много от незаконните постройки в квартала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Разгеле

преди 4 години

Всичко в този "квартал" е незаконно, но трябваше да се туткат с десетки години докато вземат конкретни мерки.И кажете къде са "намерили да живеят", да не ходят хората там.

18

Малко история:

преди 4 години

При предните дъбаряния в Максуда бяха разрушени 236 незаконни къщи!И какво се построи на тяхно място - нов чудесен булевард, който разтоварва трафика във Варна!Това се случи само във Варна защото кмета не разчита на гласовете на тези роми, кмета не е комунист!

17

Анонимен

преди 4 години

Кмета на Варна не ползва вота на ромите от Максуда и затова ги изгони съвсем законно!Предните кметове си плащаха и ромите там се множаха на поразия!Но сегашния кмет не е комунист и си кара по Закона!

fallback