fallback

Общ преглед

За опасна детска площадка в квартал "Чайка" във Варна алармира читател на Dnes.bg.
 
По думите му вече има много случаи на пострадали деца. За инцидентите алармират и живущи в блокове с номера 9 и 10 в квартала, в близост до стадион "Черно море" и зала "Владислав".

"Детската площадка не може да попадне в нито един от стандартите за безопасност. Стърчат ламарини. Деца се нараняват на тях. Люлките са счупени. Едното съоръжение е с огънати железа. Но върхът е пързалката. Болтовете й са изкривени. Пясъчникът е плачевен. Бетоновите му оградки на много места липсват. Там деца са пукнали главите си. Районът не се поддържа. Кучешки фекалии има на много места", пише в своя сигнал Димитър Щерев.

По думите му картинката около детската площадка е ужасяваща.

"Явно сме не втора, а трета категория хора. В голям район, като нашия, това е единствената детска площадка. Поправиха много други, но не и нашата. Явно децата ни трябва да страдат. Явно не са важни за никого", жалват се живущите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Не

преди 4 години

Не сме дозрели за детски площадки! Даже от въглеродни влакна да ги направят, пак ще ги чупят. Вечер е пълно с младежи, пият кола, бира, пушат и хвърлят фасове и шлюпки от слънчоглед. Най-много чупят 12-15год, още са деца, но имат сила като голям човек. Да не говорим колко кученца ги препикават пясъците!! Котки има в изобилие по всяко време Имам наблюдения от Младост, Варна ,там бяха нови преди година-да отидат да видят как е сега. И това при ежедневно метене, чистене и ремонти всеки месец.

9

Анонимен

преди 4 години

Коментиращите под номера 3 и 6 сте много умни! Тогава след като общината не си върши работата, да не събира данъци и работещите там да не чакат заплати, щом хората трябва всичко сами да правят с лични средства! Всички живеещи да направят бунт и да спрат да плащат, друг начин няма!

8

Антон

преди 4 години

Аз като бях дете съм си играл по детски площадки, които според съвремените стандарти са направо опасни.Никой не се нарани сериозно (поне доколкото ми е известно).Направо се чудя как сме оцеляли!?

fallback