Снимка: Bulgaria ON AIR

Общините биха били най-добрите стопани на плажните ивици, заяви кметът на Несебър Николай Димитров в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

"Общините са най-естествените стопани на плажните ивици, защото не са търговски дружества и могат да си позволят да поддържат ниски цени на чадърите и шезлонгите“, обясни градоначалникът.
 
Интервюто му е част от специалната рубрика на предаването "Директно“ – "Директно от общините“, която в периода от 29 август до 6 септември срещана зрителите с кметове на шест града, които коментираха основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 

По повод липсата на кадри в сферата на туризма и опитите на хотелиерите да се справят с недостига чрез внос на работна ръка от чужбина, кметът заяви, че това е временна мярка. „Вносът запълва някакви места, но тези кадри не са на това ниво, което очакват нашите хотелиери, които са на европейско равнище. Затова работим за разширяването на гимназията по туризма, която дава квалифицирани кадри“, обясни Димитров.

По повод слуховете, че Несебър може да бъде изключен от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, кметът заяви:

"През годините успяхме да поправих това, което беше пропуснато в развитието на Стария Несебър. Имаме направления, по които трябва да работим, предписания от Комитета за световно наследство, по които вече работим“.

Цялото интервю с кмета на Несебър Николай Димитров гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase