Снимка: Булфото
fallback

Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни този сезон. Повече са били и туристите от Германия, Чехия и Полша, а по-малко тези от Русия. Това съобщи изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Полина Карастоянова в "Денят ON AIR".

Тя беше категорична, че летният сезон ще завърши успешно, защото всички, носещи отговорност за това, са положили големи усилия.

Карастоянова коментира, че е много важно да спрем тенденцията на намаляващите руски туристи, защото те са много ценни за нас и да обърнем повече внимание на привличането на туристи от Турция.

Пред Bulgaria ON AIR тя изрази мнение, че прекалено много внимание и енергия са се отдилили на негативните ситуации по Черноморието ни през този сезон, а не се е дала възможност да бъдат показани добрите примери.

"Необходимо ни е да отворим разбирането си за това как ще развиваме българският туризъм за следващите 10 години с много стойностна международна експертиза", коментира тя.

Карастоянова заяви, че държавата ни трябва да започне отваряне на политиката към далечните пазари, така че например Царевец и Перперикон да бъдат разпознаваеми и желани туристически дестинации като Акропола и Колизеума.

По думите ѝ ние бихме могли да бъдем много по-интересни към Китай, САЩ и Япония, но трябва да предприемем стъпки като осигуряване на преки полети между страната ни и тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

Не разбирам защо тукашните заглушители на свободата на словото трият коментари, които не са обидни.За трети път пожелавам и следващите сезони да са тъй успешни, както този и пращам по-здрав от Анталия.Е нали този бил добър? Що ми триете два пъти вече пожеланието?

51

Анонимен

преди 4 години

То ако ставаше само с приказки и статистики ... както викаше бай Тошо на времето - аман от успехи!

50

Я па ти..

преди 4 години

До анонимен 39 Ми що щеш на плажа? Седи си на село. И там има кучета.

fallback