Снимка: архив, Булфото

Около 7 000 допълнителни места във влаковете пускат от БДЖ заради предстоящите почивни дни. По този начин от компанията са решили да посрещнат търсенето от страна на пътниците, съобщи пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Още по темата

Системата за издаване на онлайн билети е готова и вече е в тестови период. Очакванията са до края на месеца ще заработи напълно, включително и модулите за резервация, добави транспортният министър.

В момента е в ход процедурата за покупка на нови вагони. Има и договор по отношение на капиталовите ремонти на тяговия състав. В скоро време се очаква да приключи и процедурата за ремонт на мотрисите. Ще започне такава и за покупка на нови локомотиви.

"Паралелно с това върви анализ по отношение на структурните промени, които трябва да се случат в БДЖ", каза Росен Желязков, цитиран от БТА.

Той допълни, че тази година, на база на отчета на дейността на дъщерните дружества, както и на този анализ, ще се направят нужните оптимизации в българските железници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase