Снимка: Bulgaria ON AIR

Община Шумен отделя все повече средства за подобряване на инфраструктурата, заяви кметът на общината Любомир Христов в интервю за предаването "Директно“ по Bulgaria ON AIR.

"Предстои цялостна реконструкция на много централни улици и булеварди в града. Инвестирахме 2 млн. лв. за обновяването на осветлението. Санирахме 25 сгради", обясни Христов. 

Интервюто му е част от специалната рубрика на предаването "Директно“ – „Директно от общините“, която в периода от 29 август до 6 септември ще срещане зрителите с кметове на шест града, които ще коментират основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 

По думите на Любомир Христов преди 4 години местната власт е била изправена пред редица трудности. „Започнахме мандата с задължение в размер над 35 млн. лв. и редица незавършени европроекти. Едно от първите неща, които направихме, е да въведем строга финансова дисциплина. Възродихме икономиката на Шумен, привлякохме повече инвеститори, двама от които са от клас А“, заяви Христов.

В рамките на мандата на Христов беше изградено общинско предприятие за почистване.

"Успяхме да го изградим за 3 години, въпреки прогнозите, че за това са нужни 7 – 8 години. Поехме управлението на сметището, ремонтирахме го и създадохме 140 работни места. Закупихме 3 нови автомобила за сметосъбиране, както и автомобили за почистване на улиците. Сега това предприятие обслужва половината град и се надяваме през следващата година да поема целия Шумен“, заяви Любомир Христов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase