Снимка: Bulgaria ON AIR

Около 5 години ще са нужни на местната власт, за да преасфалтира всички улици в Добрич. Това заяви кметът на града Йордан Йорданов в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

"Много малки улици в града вече са преасфалтирани, но за да се обхване целият град са нужни около 5 години", коментира той.

Интервюто му е част от специалната рубрика на предаването "Директно" – "Директно от общините", която в периода от 29 август до 6 септември ще срещане зрителите с кметове на шест града, които ще коментират основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 

Йорданов припомни, че всеки момент приключва проектът за изграждане на воден цикъл в града, който ще реши най-големия проблем на жителите на Добрич. 

"Години наред жителите на града бяха подложени на воден режим. Над 80% от мрежата беше компрометирана, но с изграждането на проекта ще решим този проблем“, заяви кметът.

По думите му има доста сигнали от граждани за нередности, свързани с изграждането на водния цикъл, част от които били неоснователни. 

"Има недоволство от това, че хидрантните крановете стърчат. Това са крановете, от които се нуждаят пожарникарите в случай на пожар и те са изградени така, както се изграждат в целия свят", поясни кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase