Снимка: Helpbook

Общ преглед
Удрят ли ни с грамажа в заведенията? Със сигнал за реална ситуация в заведение за хранене в Стара Загора започва днешният обзор от платформата Helpbook.info.

"...Поръчах пилешки крилца със сладко-кисел сос, които в менюто са с грамаж 350 гр. В поднесената порция присъстваха 4 броя крилца. След като поисках да бъдат претеглени, теглото им беше 220 гр като ми беше казано, че грамажът в менюто е за сурово състояние и впоследствие ми беше отказано да върна поръчката“. От изпратената снимка се вижда, че получената порция е повече от фрапантна. Според законовите разпоредби подобни измами с грамажа варират между 500 и 10 000 лв.

Наш потребител ни алармира и за опасна сграда в центъра на столицата. Докато се разхождал, забелязал, че покривът, където се помещават "Социални грижи", е в ужасно състояние. Изпратил е снимки, от които се вижда, че е въпрос на време конструкцията да се стовари на тротоара. "Нямам представа дали служителите от Социалните грижи въобще са обърнали внимание на това или някой друг случайно преминаващ, тъй като вярвам, че светкавично биха се взели мерки, за да не пострада някой“, пише авторът на сигнала.

Продължаваме с апел към Агенция "Пътна инфраструктура“ за възстановяване и поддържане на път, който свързва Ихтиман със селата Мухово, Лесичово и Калугерово. Според нашия потребител въпросната отсечка е строена преди 35 години, като не са пестени материали и технологии. За съжаление, към днешна дата пътят е силно занемарен, тъй като е напуснал картата на АПИ с пътища, които трябва да се поддържат. "Моля ви, нека отново влезе на картата за поддръжка на АПИ. Така можете, ако не да спрете, поне да забавите изчезването и обезлюдяването на още един край от нашата изстрадала република, защото подлагате на терор хиляди ползващи пътя“, завършва нашият потребител.

Завършваме днешния обзор със сигнал от наш потребител, който се обръща към Министрество на здравеопазването за проверка чрез платформата на Helpbook.info.

След неправилна диагноза депресия и последващо медикаментозно лечение с антидепресанти и успокоителни в болница в Пловдив състоянието на пациента рязко се влошава. Оказва се, че е бил ухапан от кърлеж, но с  приложено грешно лечение. Заради силно влошеното си физическо и психическо здраве нашият потребител предприел пътуване до съседна държава, където му било назначено адекватно лечение. Същият се надява на експертно решение по казуса.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар