Снимка: Reuters
fallback

От понеделник, 2 септември 2019 г., започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на стопанство в 21 области в страната. То ще става по утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места за часовете и мястото на получаване на обезщетенията, уточняват от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
Областите, в които започва изплащането са - Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София град, София област, Търговище, Шумен и Хасково.

В някои от общините в тези области изплащането ще продължи в дните и след 2 септември. В областите Благоевград, Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол изплащането на средствата ще започне след 2 септември. Плащания няма да се извършват единствено в област Кърджали, тъй като там няма подадени заявления за обезщетения.
Право на обезщетение имат стопаните, с до 5 броя прасета за угояване, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните си стопанства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Стратег

преди 4 години

Това е уйдурма;))) Обезщетения реално няма. Сам Бойко го каза: "Плащаме по 300 лева, на частните стопани,за да си дезинфикцират кочините, за да няма след това пак...". Препаратите струват толкова. Една наша фирма спечели от трепането на свинките, друга ще спечели от препаратите! Тва си е дране на бюджета чрез държавна поръчка!

11

Приятел

преди 4 години

Давам по 500лв за всеки евтаназиран гербераст.И по още 500 за обезпаразитяването на НС , МС ,всички агенции ,Съда ,Полицията ,Кметствата иПрокуратурата.След двумесечен гратисан период ,страната ни ще тръгне по европейския път.Без тази мярка ,никога няма да се оправим.

10

Анонимен

преди 4 години

Защо сте сложили снимка на политици към статията?

fallback